1 ui
2 preien
2 wortelen
2 stengels selderij
1 visbouillonblokje
1 kruidenbuiltje
500 gr vastkokende aardappelen
600 gr wijting
30 gr boter
30 gr bloem
2 eidooiers
200 ml room
1 bosje peterselie
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding :
Snij de ui, de preien, de wortelen en de selderij in rondjes.
Verhit olijfolie in een stoofpan en stoof al deze groenten aan tot ze bruin kleuren. Voeg het bouillonblokje en het kruidentuiltje toe en zet de groenten net onder water. Laat 15 minuten sudderen met het deksel op de pan.
Schil de aardappelen en halveer ze.
Breng de bouillon opnieuw aan de kook, leg er de aardappelen in en laat 12 minute koken.
Snij intussen de vis in stukken en voeg ze toe. Laat 10 minuten koken en schep alles uit de bouillon.
Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe. Meng krachtig tot een roux. Giet er geleidelijk en al roerend de bouillon bij, kruid met peper en zout en laat een paar minuten koken.
Klop de eidooiers los met de room en meng door de saus.
Zet de pan van het vuur en leg de groenten, aardappelen en stukken vis in de saus.
Serveer de waterzooi in diepe borden en bestrooi met de fijngehakte peterselie.