500 gr zilveruitjes
6 takjes tijm
1 eetlepel balsamico-azijn
1 eetlepel honing
15 gr boter
Peper en zout
Bereiding (15 min + 20 min kooktijd + 10 min weektijd) :
Snijd de twee uiteinden van de uien en maak een insnijding in de buitenste laag. Laat ze 10 minuten in koud water weken. Laat de uitjes uitlekken en pel ze (de schil is na het weken zachter en je kunt ze gemakkelijk lostrekken).
Doe de uien in een kleine stoofpan (je moet ze in 1 enkele laag kunnen schikken) en giet er water bij tot op de halve hoogte van de uitjes). Voeg de boter, de tijm, de azijn en de honing toe. Laat 20 min zonder deksel op een matig vuurtje sudderen en meng intussen af en toe. Het kookvocht moet stroopachtig worden. Kruid met peper en zout.
Dien warm op als bijgerecht bij gebraden kip, varkensgebraad…
TIP : het hoeft niet altijd warm te zijn: op kamertemperatuur zijn deze kleine uitjes superlekker bij een paté, een boterham met verse geitenkaas…