400 gr varkensgehakt
200 gr rundergehakt
3 eieren
Snuifje muskaatnoot
250 paddenstoelenmix
200 ml room
200 ml bruine kalfsjus
100 ml tripel trappist
1 kleine bloemkool
500 gr aardappelen
Boter
Peper en zout
Bereiding
Meng het gehakt met twee eitjes, peper, zout en nootmuskaat.
Neem een ronde taartvorm en boter deze in. Verdeel het gehakt gelijkmatig over de taartvorm en bestrijk de bovenkant met een losgeklopt eitje. Plaats het gehaktbrood gedurende 20 minuten op 200°C in de oven.
Snij de paddenstoelen in plakjes en stoof ze aan in een klontje boter. Voeg de trappist, kalfsjus en room toe. Laat inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Snij de bloemkool in kleine roosjes en bak ze krokant in een klontje boter. Was de aardappelen en stoom of kook ze gaar.
Doe het gehaktbrood in een grote ovenschaal en overgiet met de champignonroomsaus. Warm op in de oven en laat het de laatste minuutjes nog even kleuren onder de grill.
Snij het gehaktbrood in spietjes. Serveer samen met de saus, aardappelen en bloemkool.
TIP : heb je gehaktbrood over? Bewaar het in de koelkast voor de volgende dag. Ook koud is het erg lekker !