700 gr varkensgehakt
1 gesnipperde ui
2 eieren
3 el gehakte bieslook
50 gr paneermeel
800 gr noordkrieken op sap
1 el vanillepudding-poeder
1 el olijfolie
Peper en zout
Voor de pureetopping;
500 gr bloemige aardappelen
100 ml zure room
1 el boter
Nootmuskaat
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Fruit de ui in olijfolie.
Meng het gehakt met de ui, het paneermeel en de eieren.
Kruid met peper en zout.
Zeef de krieken en vang het sap op.
Los het puddingpoeder op in een scheut kriekensap en breng aan de kook.
Roer er het opgeloste vanillepudding-poeder door en laat al roerend indikken.
Voeg de krieken toe, warm even door en laat afkoelen.
Beboter een muffinplaat met 12 vormpjes en vul met een laagje gehakt.
Schep er een lepel kriekencompote op en vul verder met gehakt.
Bak de gehaktmuffins 25 minuten in de oven.
Schil en spoed de aardappelen. Kook ze gaar, giet af en stamp tot puree.
Roer er de zure room en de boter door en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Schep in een spuitzak en spuit toefjes op de muffins. Werk af met een kriek en bieslook. Serveer met extra kriekencompote en puree.