4 zalmfilets
4 takjes tijm
½ citroen
125 gram parmaham
1 eetlepel olijfolie
30 gram boter
4 eetlepels fijngesneden peterselie
2 eetlepels honing
4 eetlepels broodkruim
2 eetlepels Parmigiano Reggiano
1 rol bakpapier
Bereiding (circa 40 minuten):
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg op elk stukje zalm een takje tijm en een flinterdun schijfje citroen en wikkel de vis in een plakje parmaham.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de filets aan beide kanten in 2 à 3 minuten goudbruin. Leg de zalmfilets in een ovenschaal, besprenkel met wat citroen en zet nog 10 minuten in de oven.
Voeg een extra klontje boter toe aan het bakvocht van de zalm. Voeg de peterselie, de honing en het broodkruim toe en bak nog even op. Schenk het mengsel over de zalm, bestrooi met de Parmigiano Reggiano en zet nog 8 à 10 minuten in de oven tot het geheel voldoende knapperig is. Serveer met gebakken krieltjes en een slaatje.