100 gr blauwe bessen
120 gr boter op kamertemperatuur
4 eieren
250 gr pure chocolade
50 gr M&M’s
200 gr suiker
175 gr patisseriebloem
1 zakje vanillesuiker
1 koffielepel kaneel
Voorbereiding (5 minuten) :
Breek de chocolade in stukken
Bereiding (15 minuten + 25 minuten in de oven) :
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de chocolade en de boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleine kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
Klop de eieren samen met de suiker, de vanillesuiker, de bloem en de kaneel tot een gladde massa.
Meng het chocolademengsel met het eiermengsel.
Leg een vel bakpapier in een springvorm (doorsnede 22 à 24 cm) en giet het beslag erin. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Steek de brownies uit in de vorm van kerstboompjes.
Klop de slagroom stijf en doe in een spuitzak.
Steek in elk stukje brownie een rietje of een stokje, spuit er in slingervorm de slagroom op en werk af met de blauwe bessen en de M&M’s.