Voor de bodem
220 gr bloem
75 gr suiker
1 el vanillesuiker
Zout
1 ei
140 gr boter in blokjes
Voor de vulling
180 gr boter
180 gr suiker
4 eieren
200 gr amandelpoeder
1 tl amandelessence
6 el abrikozenconfituur
80 gr amandelschilfers
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180°C.
Meng voor de bodem de bloem, suiker, vanillesuiker en een mespunt zout.
Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in.
Verdeel de boter in blokjes over de bloem en kneed tot een soepel deeg.
Wikkel het in huishoudfolie en leg een half uurtje in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een cirkel en beleg er een ingevette taartvorm (24 cm) mee.
Beleg met een vel bakpapier en bakbonen en schuif 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat dan afkoelen op een rooster.
Verwijder het bakpapier met de bonen.
Laat de oven aan.
Klop voor de vulling de boter schuimig met de suiker en voeg de eieren toe.
Roer er het amandelpoeder door en breng op smaak met de amandelessence.
Verwarm de confituur en verdeel over de taartbodem.
Stort er vervolgens de amandelvulling op en bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Bestrooi met amandelschilfers en zet nog 10 minuten in de oven.
Laat de taart wat afkoelen, ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.