1 rijpe mango
3 el water
1 el suiker
6 lege eierschalen
Voor de panna cotta :
250 ml room
80 gr suiker
1,5 gelatineblaadje
1 dl melk
Vanille-essence
Bereiding :
Breng de room met de suiker al roerend aan de kook. Temper het vuur en laat gedurende 15 minuten inkoken, roer regelmatig.
Week de gelatine in koud water.
Breng de melk met de vanille-essence aan de kook. Haal van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Meng dit met de ingekookte room.
Verdeel het mengsel over de lege eierschalen en laat ten minste uur opstijven in de koelkast
Schil de mango (hoe rijper, hoe meer smaak) en snij het vruchtvlees van de pit af. Mix samen met het water en de suiker tot een gladde coulis.
Schep met een lepeltje een beetje mangocoulis in het midden van de panna cotta. Zo lijkt het net een eitje met een dooier !
TIP : geen eierschalen op overschot? Mooie borrelglaasjes werken net zo goed.