400 gr farfalle
500 gr gemengd gehakt
150 gr mozzarella-bolletjes
200 gr gekleurde kerstomaatjes
Enkele takjes verse bladpeterselie + extra
1 ei
4 eetlepels paneermeel
1 eetlepel spaghetti-kruiden
2 eetlepels Provençaalse kruiden
6 eetlepels olijfolie
Zout
Bereiding (ongeveer 35 min):
Kook de farfalle beetgaar in gezouten water.
Kruid het gehakt met de spaghetti-kruiden en meng er het ei en het paneermeel onder. Haal de blaadjes van de bladpeterselie, hak ze fijn en meng ze door het gehakt. Rol mooie balletjes van het mengsel. Bak de gehaktballetjes in een pan met 2 eetlepels olijfolie.
Spoel en halveer de kerstomaatjes. Giet de pasta af en laat afkoelen.
Meng de gehaktballetjes, de mozzarella-bolletjes en de kerstomaatjes onder de pasta. Meng er de rest van de olijfolie onder en kruid met de Provençaalse kruiden. Werk eventueel af met wat extra takjes bladpeterselie.