BENODIGDHEDEN voor 24 stuks
2 x kant en klaar bladerdeeg
2 el boter
450 gr spinazieblaadjes
2 geplette knoflookteentjes
150 gr witte kaasblokjes
1 losgeklopt ei
peper en zout,
provencaalse kruiden.
BEREIDINGSWIJZE :
Stoof de spinazie met de look aan in de boter
Op smaak brengen met peper, zout en provencaalse kruiden
Meng daarna de kaasblokjes eronder
Laat afkoelen.
Verdeel intussen het bladerdeeg in vierkantjes van 5 centimeter.
Besmeer de randen met losgeklopt ei.
Leg een flinke koffielepel spinazie op elk vierkantje
Vouw toe tot driehoekjes.
Druk de randen goed aan.
Leg de pakketjes op een bakplaat met bakpapier
Borstel ze in met ei.
Bak de driehoekjes 10 minuten in een voorverwarmde oven van 185°.
DRANKJE
CUBERDON ROYALE
Plaats een cuberdon een uurtje voor serveren in de diepvries.
Leg een bevroren snoepje onder in het fluitglas
Schenk er cava bij.
Bij het ontdooien komt een zachte frambozensmaak vrij.
Vergeet niet na de laatste slok het 'neuzeke' op te eten.