1 fijngesnipperde kleine ui
½ rode paprika in blokjes
250 gr groentesaus of spaghettisaus
100 gr mais
100 gr rode bonen
2 advocado’s in blokjes gesneden
1 teentje knoflook
1 el zure room
1 bussel koriander
Enkele druppeltjes tabasco
1 zak nacho’s
100 gr geraspte cheddar
1 kleine rode ui in ringetjes gesneden
1 stengel fijngehakte lente-ui
5-tal kerstomaatjes in twee gesneden
½ fijngehakt rood pepertje
Zout en peper
Komijn
Olijfolie
Extra zure room
Bereiding :
Verhit een scheutje olijfolie in een steelpannetje op het vuur en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de blokjes paprika, de groentesaus, mais, rode boenen, peper, zout en komijn toe. Laat een vijftal minuutjes pruttelen op een laag vuurtje.
Doe de advocadoblokjes samen met het teentje knoflook, de zure room, 20 blaadjes koriander, enkele druppeltjes tabasco, een snuitje peper en een snuifje zout in de blender. Mix tot een gladde guacamole. Schep deze in een potje.
Verdeel de nacho’s over een ruime ovenschaal. Bedek met de groentesaus en bestrooi met geraspte cheddar. Plaats de schotel gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Haal de schotel uit de oven en werk af met rode ui, lente-ui, kerstomaatjes, een pepertje, zure room en korianderblaadjes.