1 courgette
1 ei
100 gr ricotta
2 el bloem
1 tl Provençaalse kruiden
1 tl lookpoeder
½ tl paprikapoeder
1 snuifje cayennepoeder
Plukjes bladpeterselie
1 citroen
1 handvol munt
3 el plantaardige olie
Peper en zout
Bereiding :
Spoel de courgette en rasp hem. Leg in een vergiet en pers er zoveel mogelijk vocht uit.
Meng in een kom het ei, de ricotta, de bloem en de geraspte courgette. Kruid met de Provençaalse kruiden, het lookpoeder, het paprikapoeder, de cayennepeper en peper en zout.
Verhit de olie in een braadpan en schep er kleine hoopjes van het beslag in.
Bak de pannenkoekjes rondom goed bruin.
Hak de peterselie fijn en snij de citroen in partjes.
Schik de courgette-pannenkoekjes op een bord, decoreer met de peterselie, munt en serveer met de partjes citroen.