315 gr bloem
115 gr cacao
1 koffielepel bakpoeder
1 koffielepel zout
120 ml melk
115 gr zure room
225 gr boter
300 gr suiker
4 eieren
1 theelepel vanille-aroma
Bereiding (1u 15 minuten) :
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de bloem, cacao, baksoda en zout in een kom en zet het mengsel opzij. Meng de melk en de zure room in een kom en zet ook dit opzij.
Klop de boter samen met de suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe, daarna het vanille-aroma. Klop en meng tussendoor steeds goed.
Voeg afwisselend het melk- en bloemmengsel beetje bij beetje toe.
Vet een tulbandvorm goed in en schep er het beslag in. Bak de cake ongeveer 1 uur. Check even met een satéprikker: de cake is klaar wanneer deze er schoon uitkomt. Laat de cake minstens 30 minuten afkoelen voor je hem uit het bakblik verwijdert.