10 gr boter
100 gr zwarte/pure chocolade
2 eieren
2 eidooiers
100 gr kristalsuiker
50 gr patisseriebloem
Snuifje zout
Afwerking :
Hoeve-ijs / rood fruit
Bereiding :
Laat de chocolade en de boter samen smelten.
Klopt 2 volledige eieren en 2 eidooiers samen met de suiker tot een bleke luchtige massa, een ruban.
Zeef de bloem bij de ruban en meng tot een glad beslag. Meng met de chocolade en roer er een snuifje zout door. Giet het chocoladebeslag in een spuitzak en laat deze enkele uren opstijven in de koelkast, tot verbruik.
Neem de bakplaat uit de oven. Verwarm de oven voor op 210°C. Gebruik metale serveerringen of bakvormpjes. Wrijf de serveerringen in met boter en bestrooi met bloem. Zo blijft de moelleux na het bakken niet kleven.
Plaats deze ringen op een bakpapier op de bakplaat. Vul de serveerringen 2/3 met het moeilleuxbeslag en plaats dit 8 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. (de baktijd kan verschillen van type oven, maar het hart van de moeilleux moet vloeibaar zijn. Dus zeker niet meer dan 10 minuten in de oven plaatsen).
Plaats de warme chocolademoelleux op het bord en schuif de metalen ring omhoog. Gebruik eventueel een aardappelmesje om de moeilleux voorzichtig lot te snijden.
Serveer warm met een bolletje hoeve-ijs en vers rood fruit.