Ingrediënten voor 6 à 8 personen :
250 gr grof geplette zandkoekjes
120 gr gesmolten boter
1 bokaal kersen
500 gr verse roomkaas
60 gr poedersuiker
1 tl vanille-extract
2 el citroensap
300 ml room
1 el maiszetmeel
Bereiding :
Meng de geplette koekjes met de gesmolten boter. Schep dit mengsel op de bodem van een bakvorm en duw goed aan met behulp van een lepel. Zet in de koelkast.
Giet de kersen af door een vergiet en bewaar het sap.
Meng de kaas met de suiker, het vanille-extract en het citroensap.
Klop de room stijf en schep voorzichtig door de kaas. Voeg ook de helft van de kersen toe. Schep dit mengsel op de koekjesbodem en zet minstens 3u in de koelkast.
Verwarm het kersensap.
Los het maiszetmeel op in een beetje water en giet bij het warme kersensap. Roer en laat indikken. Leg er de rest van de kersen in en laat zo afkoelen. Versier hiermee het midden van de cheesecake en werk af met een paar blaadjes verse munt