1 wit van prei
½ ui
1 aardappel
1 klontje boter
750 gr champignons
2 liter water
1 eetlepel PH-groentebouillon
2 dl room
Platte peterselie
Spekblokjes
Bereiding :
Snijd prei, ui en aardappel fijn en stoof alles zo’n 6 minuten aan in een klontje boter.
Was de champignons snel. Vul de gootsteen met water en doe de champignons snel in en uit de gootsteen. Het is belangrijk dat je de champignons pas op het laatst wast, want anders gaan ze verkleuren. Laat ze niet in het water liggen, want dan zuigen ze teveel water op en verliezen ze smaak.
Snijd de champignons in schijfjes. Stoof ze mee aan met de groenten, maar bak ze niet te bruin, want anders krijg je soep een vieze kleur.
Bevochtig met het water en de PH-groentebouillon. Laat de soep eerst opkoken en dan zachtjes koken tot alles gaar is. Mix de soep bij voorkeur met een blender om een mooie gladde soep te krijgen.
Voeg de room toe. Je kunt eventueel rauwe schijfjes champignons en wat spekblokjes in de soep leggen. Versier de soep met platte peterselie.