3 grote eieren
300 gr fijne suiker
225 gr volle yoghurt
zeste van 1 onbehandelde citroen
175 gr zelfrijzende bloem
50 gr malse boter.
voor de glazuur
100 gr gezeefde bloemsuiker en 2 el citroensap.
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180°.
Klop de eidooiers met de suiker op tot een witte schuimige massa.
Voeg de yoghurt en de zeste van citroen toe
Zeef er de bloem over.
Meng goed maar voorzichtig.
Laat de boter op een heel zacht vuurtje smelten en giet ze bij het deeg.
Klop de eiwitten tot sneeuw en schep voorzichtig onder het deeg.
Giet het deeg in een bakvorm
Bak ongeveer 50 min. in de oven.
Laat de cake afkoelen in de vorm.
Meng de bloemsuiker met het citroensap.
Haal de cake uit de vorm
Werk af met een laagje citroenglazuur.