1 butternutpompoen (klein of medium)
150 ml room
250 ml kokosmelk
1 el mosterd
½ tl paprikapoeder
2 teentjes knoflook
10 salieblaadjes
4 kabeljauwfilets (diepvries)
100 gr geraspte kaas, speciaal voor gratin
Boter
Peper en zout
Bereiding (ongeveer 15 min):
Schil de butternut en snij het vruchtvlees in dunne sneden (met de mandoline of een scherp mes). Beboter een ovenschaal en verwarm de oven voor op 190°C.
Verwarm de room met de kokosmelk, de mosterd en het paprikapoeder op een laag vuur. Pers de knoflook en hak de salieblaadjes fijn. Voeg ze toe aan het roommengsel, kruid met peper en zout en breng aan de kook.
Schik sneden butternut dakpansgewijs op de bodem van de ovenschaal. Kruid met peper en zout, bedek met de kabeljauwfilets en kruid ook die met peper en zout. Schik er nog een laag pompoen op, giet daar de warme room oven en bestrooi met de geraspte kaas. Bak 45 minuten in de oven.