3 eieren
150 gr suiker
1 eetlepel vanille-extract
5 eetlepels verse roomkaas (type Philadelphia)
2 eetlepels gesmolten boter
1 oudbakken stokbrood
100 gr geraspte kokosnoot
300 ml kokosmelk
150 gr bosbessen
1 peer in sneetjes gesneden
Voor de afwerking: geraspte kokosnoot
Bloemsuiker
Bereiding (ongeveer 45 min):
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop in een mengkom de eieren licht op met de suiker, het vanille-extract, de roomkaas en de gesmolten boter. Breek in een andere kom het stokbrood in stukjes en voeg de geraspte kokosnoot en de kokosmelk toe. Laat 5 min weken.
Beboter een ovenschaal, bestuif met bloem en schep er de helft van het broodmengsel in. Bestrooi met de helft van de bosbessen en giet er de helft van het beslag over. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
Duw de sneetjes peer gelijkmatig en rechtop in de bereiding, dek af met een vel bakpapier en zet in de oven. Verwijder na 15 minuten het bakpapier en laat nog 30 minuten bakken. Bestrooi met de geraspte kokosnoot en bloemsuiker en serveer het warm.