750 ml volle melk
Zeste van 1 sinaasappel
Zeste van 1 citroen
650 gr briochebrood (of ander oud brood)
3 rijpe bananen
5 eieren + 2 dooiers
110 gr bruine suiker
50 gr vanillepuddingpoeder
5 gr kaneelpoeder
100 gr gezeefde bloem
75 gr rozijnen, 15 minuten geweekt in water
1 vanillestokje
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 165°C.
Bereid een springvorm voor met bakpapier. Verhit de melk met de zeste van sinaasappel en citroen tot 60°C en laat afkoelen. Zeef de melk.
Snij het brood in kleine stukken.
Prak de bananen plat met een vork.
Monteer de platte deeghaak in de keukenmachine.
Doe het brood in de beker, samen met de melk, bananen, eieren, suiker, het vanillepuddingpoeder, kaneelpoeder en de bloem.
Laat de rozijnen uitlekken in een zeef en voeg ze toe samen met het merg uit de vanillestok. Laat het geheel goed doorkneden op lage snelheid gedurende 3 minuten.
Schep het mengsel in de bakvorm en plaats in de oven gedurende 60 minuten.
Haal het gebak uit de oven en laat het nog even afkoelen in de vorm.
Ontvorm de broodpudding en laat hem afkoelen op een rooster.