1 bloemkool
1 bosje kervel
1 zoete aardappel
1 ui
2 teentjes knoflook
4 dl kokosmelk
3 el olijfolie
1 blokje groentebouillon
1 kl kerriepoeder
Zwarte peper van de molen
Zout
Bereiding
Schil de zoete aardappel en snij in stukken.
Snij de ui in grove stukken. Snipper de knoflook fijn.
Laat het bouillonblokje oplossen in heet water (6 dl voor 4 personen).
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Besprenkel met 2/3 van de olijfolie en kruid met de kerriepoeder, zwarte peper en zout. Meng goed door elkaar. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
Voeg de zoete aardappel toe en laat 2 minuten stoven.
Voeg de groentebouillon toe en laat 15 minuten koken.
Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en hou er enkele apart voor de afwerking.
Voeg de rest toe aan de soep.
Giet er de kokosmelk bij en laat nog 5 minuten sudderen op een zacht vuur.
Mix de soep fijn en kruid bij naar smaak.
Verdeel over de borden en werk af met de geroosterde bloemkoolroosjes en blaadjes kervel.
Bestrooi eventueel met een beetje kerriepoeder.