3 overrijpe bananen
20 gr cacaopoeder
600 gr room
1 blikje gecondenseerde melk met suiker (305 ml)
20 gr bruine rum
180 gr gehakte fondantchocolade + extra
Bereiding:
Prak de bananen met een vork tot pap. Zet opzij.
Doe de cacaopoeder met 100 gram room in een steelpannetje en zet op een zacht vuur.
Roer met een garde tot het cacaopoeder volledig opgelost is. Zet opzij en laat volledig afkoelen op kamertemperatuur.
Doe de resterende room met het afgekoelde chocolade-mengsel, de gecondenseerde melk, geprakte bananen en bruine rum in de keukenmachine
Klop tot de massa bijna stevig is. We willen graag een lobbige structuur die doet denken aan yoghurt.
Voeg de gehakte fondantchocolade toe en spatel die voorzichtig door het roommengsel.
Doe het roomijs in een rechthoekige bakvorm (of plastic bak) en bestrooi de toplaag met stukjes fondantchocolade.
Plaats het ijs minstens vier uur in de diepvriezer om op te stijven.