- 1 bussel witte asperges
- 1 nootje boter
- 250 gr witte champignons in 4 gesneden
- 1 geperst teentje knoflook
- 12 sneden Italiaanse rauwe ham in 2 gesneden,
- 50 gr pecorinoschilfers
- zout en peper
VOOR DE KRUIDENPESTO
- 1/2 bosje platte peterselie
- 1/2 bosje verse munt
- 1/2 bosje verse koriander
- 25 gr walnoten grof gehakt
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 100 ml olijfolie.
BEREIDINGSWIJZE
Schil de asperges met een dunschiller en snij de onderkant weg
Snij de asperges in stukjes van 3 cm
Blancheer 2 min in licht gezouten kokend water
Giet af.
Laat de boter smelten in een braadpan
Bak de asperges kort op een hoog vuur.
Kruid met zout en peper,
Schep de asperges uit de pan en hou ze warm.
Bak de champignons in dezelfde pan met de knoflook
Voeg de asperges toe en laat op een zacht vuur verder bakken.
Maak de kruidenpesto door alle benodigdheden samen glad te mixen
Kruid met peper en zout.
Verdeel de asperges met champignons over de borden.
Werk af met sneetjes ham en pecorinoschilfers
Dien op met de kruidenpesto.