600 gr kalkoenborst
200 gr gemengd varkens- & kalfsgehakt
4 tl kippenkruiden
1 teentje knoflook
100 gr boschampignons
50 gr hazelnoten
Salie
Olijfolie
Peper en zout
Voor de champagnesaus :
200 ml champagne
200 ml room
200 ml kippenbouillon
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de kalkoen tot een brede, dunne lap.
Breng het gehakt op smaak met peper, zout en 2 tl kippenkruiden.
Snipper de knoflook en snij de champignons in stukken. Stoof de knoflook en de champignons even aan in een pan met wat olie.
Hak de hazelnoten grof en giet ze bij de champignons. Laat 1 minuut garen. Laat afkoelen en meng de champignons dan door het gehakt.
Schik het gehakt op de kalkoen en rol op. Zet goed vast met keukentouw. Leg de rollade in een ovenschaal en breng op smaak met peper, zout en de rest van de kippenkruiden. Besprenkel met een scheut olijfolie en bak ongeveer 40 minuten in de oven.
Maak de champagnesaus : verwarm de champagne, room en bouillon in een kookpot en laat met 1/3 inkoken. Kruid met peper en zout.
Serveer de rollade met de champagnesaus en verse salie.