4 eiwitten
125 gr fijne kristalsuiker
125 gr poedersuiker
10 gr maïzena
Suikeroogjes
Bereiding
Voordat je begint, maak je je materialen vetvrij met citroensap.
Doe eiwitten en kristalsuiker in een kom en klop op een hoge stand tot je er stevige pieken van kan trekken.
Voeg poedersuiker en maïzena toe en mix weer op een hoge stand tot je schuim stevig is en je er stijve pieken van kan trekken.
Vul een spuitzak met gladde, ronde spuitmond met de meringue.
Op een met bakpapier beklede bakplaat spuit je er toeven van.
Houd de spuitzak iets boven het oppervlak en zet druk op de spuitzak, heel langzaam kan je je spuitzak wat omhoog halen.
Tevreden met je formaat? Stop met knijpen en trek de spuitzak recht omhoog weg van het schuimpje.
Voorzie elk schuimpje meteen van twee suikeroogjes.
Bak de spookschuimpjes in 1,5 à 2 uur op 100°C (boven- en onderwarmte).