- 400 gram macaroni
- 480 gram kippengehakt
- 300 gram broccoli
- 300 gram bloemkool
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram geraspte pecorino
- 200 gram ricotta
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 50 ml halfvolle melk
- 50 ml droge witte wijn, olijfolie, boter, peper en zout
Verdeel de broccoli en bloemkool in kleine roosjes en snipper de ui fijn. Bak de ui in een eetlepel olijfolie en doe er het kippengehakt bij en pers er het teentje knoflook boven uit. Voeg er de broccoli en de bloemkool aan toe en bak dit een 5 tal minuten. Blus met de witte wijn en laat dit even verder garen.
Kook de macaroni tot hij beetgaar is. Zet ondertussen de oven op grill stand. Meng de ricotta en parmezaan met de melk en meng dit geheel onder de gekookte pasta. Kruid het geheel met peper en nootmuskaat. Meng er het gehakt, de bloemkool en broccoli door en doe alles in een ovenschaal.
Bestrooi met de geraspte pecorino en zet onder de gril tot de kaas helemaal gesmolten is.
SMAKELIJK