5 appels
1 theelepel kaneelpoeder
90 gr rozijnen
120 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 rol bladerdeeg
Citroensap
1 eetlepel bloem
1 losgeklopt ei en gemengd met 3 eetlepels melk
Poedersuiker
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil ondertussen de appels en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze in een schaaltje en besprenkel ze met citroensap, zodat ze niet verkleuren.
Meng de suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in een kleine kom. Dit mengsel voeg je bij de schaal met plakjes appel. Roer alles goed voor en voeg ook de rozijnen toe.
Rol vervolgens het bladerdeeg uit en verspreid de vulling over de lengte. De bovenste flap van het bladerdeeg vouw je naar voren, over het mengsel heen. Besmeer het bladerdeeg met het eimengsel en vouw de onderste flap eroverheen. Druk het geheel goed aan en maak de zijkanten goed dicht. Het eimengsel kun je als kleefmiddel gebruiken.
Draai de strudel om, zodat de mooie kant naar boven ligt. Leg hem vervolgens op een ingevette bakplaat. Prik een paar gaatjes in de bovenkant van de strudel, zodat de hete damp makkelijk weg kan.
Plaats de strudel in de oven en laat 20 minuten bakken. Zet daarna de temperatuur wat lager, naar 190°C. Laat de strudel vervolgens nog eens 20 minuten goudbruin bakken.
Laat de apfelstrudel daarna ongeveer 20 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt. Bestrooi de strudel eventueel nog met wat poedersuiker.