4 nectarines
3 zakjes (zwarte) thee
200 gr suiker
Ijsblokjes
Bereiding:
Doe de suiker met 250 ml water in een pannetje en breng aan de kook. Snij ondertussen 3 nectarines in schijfjes. Doe de nectarine in de suikerstroop en breng alles samen aan de kook. Zet het vuur laag en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Doe het deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat zo minimaal een uur staan zodat de smaken goed kunnen infuseren. Zeef de nectarineschijfjes uit de siroop.
Breng een halve liter water aan de kook. Schenk deze in een hittebestendige kan of kom en laat hierin de thee 5 minuten trekken. Haal de zakjes eruit, want anders wordt thee bitter. Laat afkoelen.
Doe de thee en de siroop bij elkaar en voeg 750 ml tot 1 liter water toe. Proef tussendoor voor de gewenste sterkte, je kan er nog altijd water bij doen en de ijskontjes zorgen ook nog voor water. Zet de ijsthee met nectarine liefst en hele nacht in de koelkast. Tip: gebruik hier grote lege frisdrankflessen voor.
Giet de ijsthee met nectarine in een grote kan met lekker veel ijsblokjes en schijfjes nectarine. Snij ook nog wat extra schijfjes voor in de glazen. Serveer ijskoud.