1 liter melk
45 gr cacaopoeder
60 gr maïzena
100 gr suiker
1 ei
Bereiding:
Zeef het cacaopoeder en meng dit met de gezeefde maïzena. Roer goed tot je een lichtbruine kleur bekomt. Houd apart.
Neem een nieuwe kom. Scheid het ei en zet het wit opzij. Klop het eigeel met de suiker glad. Voeg het mengsel van cacao en maïzena toe, samen met een deel van de koude melk, en maak er een papje van. Meng tot je geen klonters meer ziet.
Breng intussen de overige melk aan de kook. Terwijl je blijft roeren, voeg je het chocoladepapje toe aan de warme melk. Houd de massa in beweging en laat de pudding even doorkoken. Zo verdwijnt de bloemsmaak.
Haal de pot van het vuur. Klop het eiwit stijf en meng dit -zo luchtig mogelijk- onder de puddingmassa, wanneer ze een beetje afgekoeld is.
Vul de puddingvorm(pjes) en laat minstens 2 uur afkoelen.
Versier met een toefje slagroom en seizoensfruit of hagelslag.