4 zalmhaasjes (mag uit diepvries)
100 gr chorizo
+/- 500gr broccoli
600 gr aardappelen
2 teentjes knoflook,
1 ui
2 el boter
1 kl
viskruiden
1/2 koffiele nootmuskaat
peper en zout.
BEREIDINGSWIJZE
Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien,
Snij de broccoli in roosjes
Schil de stelen, snij de ze in blokjes,
Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes,
Snij de chorizo in fijne reepjes,
Snipper de knoflook en de ui fijn.
Kook de aardappelblokjes, de fijngesnipperde ui, de knoflook en de broccoli 20 minuten in licht gezouten water.
Giet af.
Voeg 1 eetlepel boter toe en pureer.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Smelt intussen 1 el boter in een braadpan
Bak de zalm ongeveer 7 minuten aan elke kant.
Kruid met de viskruiden.
Voeg de laatste 3 min van de baktijd de reepjes chorizo toe