180 gr boter op kamertemperatuur
120 gr kristalsuiker
240 gr bloem
Snuifje zout
2 koffielepels bakpoeder
1 ei
Scheutje room
Vanille-extract
100 gr chocolade
Keukenmachine
Bereiding:
Doe de boter in de kom van de keukenmachine en laat de machine stevig draaien met het ‘K’-hulpstuk.
Voeg suiker toe en laat langzamer draaien tot je een romige massa bekomt.
Voeg het ei en een scheutje vanille-extract toe en laat de machine nog even draaien, tot het ei is opgenomen door het beslag.
Doe het snuifje zout en het bakpoeder bij de bloem.
Voeg er lepel per lepel het bloemmengsel aan toe tot een mooi gebonden deeg.
Doe het beslag in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit cirkels op een ovenplaat met bakpapier of siliconenmatje.
Schuif de ovenplaat in een voorverwarmde oven van 150°C gedurende 15 à 20 minuten, tot de koekjes licht beginnen te kleuren.
Verwarm een flinke scheut room in een steelpan.
Breek de chocolade in kleinere stukjes. Doe er de hete room bij en roer tot een gladde ganache.
Haal de zachte koekjes uit de oven en laat ze afkoelen en uitharden op een rooster.
Haal de koekjes voor de helft door de warme gesmolten chocolade of teken er lijntjes van chocolade op met een vork, en laat de chocolade opstijven.