BENODIGDHEDEN VOOR VIER PERSONEN
300 gr penne
50 gr pistachenoten
1 schoongeboende citroen
250 gr aardbeien
135 gr GEROOKTE kipfilet
250 gr ricotta,
15 gr blaadjes basilicum in reepjes gesneden
1/2 bakje munt ook in reepjes.
BEREIDINGSWIJZE
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing.
Hak ondertussen de pistachenoten grof
Rasp de gele schil van de citroen. Pers een halve vrucht uit
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer ze in de lengte.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes
Meng het citroenrasp, het citroensap, de ricotta, het basilicum en de munt tot een sausje.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af, maar vang wat kookvocht op.
Meng de pasta met de saus, het kookvocht en de kipreepjes.
Garneer met de aardbeien en pistachenoten.