1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
½ kopje grof schaafsel van parmezaan
4 eetlepels zure room
1 ei
Verse kruiden, zoals basilicum en peterselie
Peper & zout
½ ui
1 tomaat
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop het ei los in een grote kom en meng met de zure room. Voeg het kaasschaafsel en de ruw gesneden verse kruiden toe.
Snipper de ui fijn en karameliseer met wat boter in een pan. Laat afkoelen en voeg toe aan het mengsel.
Snij de ontvelde en ontpitte tomaat in kleine blokjes en voeg ze toe aan het mengsel. Kruid af met peper en zout.
Smeer het mengsel gelijkmatig over het vel bladerdeeg en maak er een rol van. gebruik een scherp mes om plakjes van ongeveer 1,5 cm dik te maken. Leg ze plat op een bakpapier beklede bakplaat. Bak gedurende 15 minuten in de oven, tot de krokantjes goudgeel zijn. Hou je van zure room, schep dan nog een klein toefje bovenop je krokantje voor het serveren.