110 gr boter + extra
3 eieren
130 gr griessuiker
Zout
150 gr bloem
½ zakje gedroogde gist
1 kl cacaopoeder
1 kl oploskoffie
Een bakvorm voor madeleines
Bereiding
Smelt de boter au bain-marie of in de magnetron. Laat wat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eieren los met de suiker en een snuifje zout. Voeg de bloem, gist en gesmolten boter toe. Meng goed. Verdeel het deeg in 2 porties. Doe de cacaopoeder bij het ene deel en de oploskoffie bij het andere.
Bestrijk een madeleinevorm met boter en verdeel de twee soorten deeg over de verschillende vormpjes, zonder ze te mengen. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast.
Bak de madeleines 5 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur tot 200°C en laat 6 à 7 minuten bakken.
Ontvorm de madeleines op een rooster en laat ze afkoelen.