500 gr appels
2 tl citroensap
150 gr suiker
2 el calvados
2 el rum
30 gr paneermeel,
50 gr rozijnen
1 kant-en klaar bladerdeeg
poedersuiker
50 gr gesmolten boter.
BEREIDINGSWIJZE
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.
Doe die samen met het citroensap, 100 gr suiker, calvados, rum, rozijnen en paneermeel in een kom.
Goed mengen en een half uur laten trekken.
Rol het bladerdeeg uit tot een vierkant van 40 cm.
Borstel die in met gesmolten boter en strooi er 50gr suiker over.
Verdeel de gemarineerde appels over het deeg.
Laat daarbij een rand van 5 cm vrij.
Rol de strudel op en druk de uiteinden goed bij elkaar.
Leg hem in zen geheel op een bakplaat met bakpapier en borstel de bovenkant in met gesmolten boter.
Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°;
Enkele minuten laten afkoelen, in stukken snijden en bestrooien met poedersuiker.
Een bolletje ijs maakt het helemaal af.