500 gr bloem
50 gr fijne suiker
½ zakje droge gist
Zout
200 ml melk
2 eieren
200 gr boter
150 gr parelsuiker
BESLAG :
Meng de bloem met de fijne suiker, de droge gist en een flinke snuf zout. Voeg dan de lauwe melk, de eieren en de zachte boter toe. Kneed 5 minuten in de keukenmachine en laat het beslag afgedekt een uur rijzen op kamertemperatuur.
PARELSUIKER :
Voeg de parelsuiker toe en meng onder het beslag. Vorm balletjes van ongeveer 100 gram. De grootte van een golfbal, zeg maar. Laat nog een tweede keer rijzen geurende 30 minuten op kamertemperatuur of tot de balletjes verdubbeld zijn in omvang.
BAKKEN :
Verwarm een wafelijzer en vet het in met een beetje boter of een andere vetstof. Bak de wafels op medium warmte gedurende 3 minuten. En voilà, dat is het. Leve de wafel