200 gr havermout
1 banaan of 6 dadels
3 eetlepels kokosolie
½ theelepel bakpoeder
1 eetlepel honing
1 theelepel kaneel (optie)
Voor de vulling:
1 appel in stukjes
100 ml water
1 eetlepel honing
250 gr Griekse yoghurt
Bereiding (20 minuten) :
doe de havermout, de banaan of de dadels, de kokosolie, het bakpoeder en de honing in je blender. Mix tot een dikke brij en laat even staan.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem de taartvormpjes en wrijf ze in met kokosolie of bekleed ze met bakpapier. Duw er het havermoutdeeg in. Maak je handen een beetje nat en duw er een taartvormpje in met een rand.
Plaats de taartjes ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C.
Zet ondertussen de stukjes appel op het vuur met het water. Laat ze zachtjes pruttelen en voeg er de honing aan toe tot de appeltjes gaar en een beetje gekaramelliseerd zijn.
Laat de taartjes afkoelen. Doe er de Griekse yoghurt op en dresseer met de appeltjes. Serveer lauwwarm.