BENODIGDHEDEN VOOR 24 STUKS
24 grote, holle oesters
1 kleine sjalot fijngesneden
2 eierdooiers
1,5 dl room
1 el citroensap1 dl champagne
BEREIDINGSWIJZE
Maak de oesters open en vang ongeveer een deciliter van het sap op.
Breng dit vocht aan de kook in een pannetje
Voeg de campagne toe.
Doe de sjalot erbij
Laat tot de helft inkoken
Laat goed afkoelen.
Meng de eierdooiers, het citroensap en de room daarna onder de saus.
Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie.
Kreuk de folie zodat je de schelpen erin kan vastzetten.
Giet de saus over de oesters en grill een viertal minuten in de oven.
HOE OPEN IK EEN OESTER?
Leg een handdoek over de hand waar je de oester mee vastneemt
Steek met de punt van een oestermesje in de sluiting van de oester.
Kantel het mes tot de schelp loskomt en snij de spier los.
Verwijder eventuele losgekomen schilfertjes.
BIJPASSENDE BUBBELS
Vul een derde van een champagneglas met limoncello.
Voeg de gescheurde muntblaadjes toe
Schenk de Prosecco erover
Een heerlijk fris en licht begin van je diner.