Voor de ananas
40 gr suiker
200 gr ananas
40 gr boter
5 gr gemberpoeder
Voor de cake
150 gr gezouten boter
150 gr suiker
30 gr vanillesuiker
1 snuifje zout
1 snuifje gemberpoeder
3 eieren
150 gr zelfrijzende bloem
40 gr maïszetmeel
50 gr amandelschilfers
Voor de afwerking
Bloemsuiker
Bereiding
GEKARAMELLISEERDE ANANAS :
Snij de ananas in blokjes van 1 cm.
Verhit de suiker in een pannetje op het vuur en laat lichtjes kleuren. Voeg de ananasblokjes, boter en het gemberpoeder toe en verhoog de temperatuur licht. Laat de ananas in de pan karamelliseren tot het lichtbruin wordt.
Stort ui op een plaat met bakpapier. Laat afkoelen en maak intussen het cakebeslag.
CAKE :
Verwarm de oven voor op 170°C.
Klop de boter, suiker, vanillesuiker, eieren, het gemberpoeder en zout luchtig in de keukenrobot. Het beslag kan licht schiften, dit is normaal.
Voeg de zelfrijzende bloem en het maïszetmeel toe en meng tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over een ingevette cakevorm en lepel er vervolgens de gekaramelliseerde ananas over.
Bestrooi nog met de amandelschilfers en bak 40 minuten tot goudbruin.
Controleer met een mesje of de cake gaar is. Bestrooi nog met poedersuiker alvorens te serveren.