500 gr puree-aardappelen
1 gesnipperde ui
2 geperste teentjes knoflook
4 lente-uitjes in ringen gesneden
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eetlepels fijngehakte bieslook
350 gr spinazie
200 gr gerookte zalm
1 ei
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels zure room
1 eetlepel mierikswortelcrème
Boter
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding (45 minuten) :
Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Meng er de ui, look, lente-ui en peterselie onder. Breng op smaak met peper en zout.
Klop het ei los en meng onder het aardappelmengsel. Bak in hete boter kleine aardappelkoeken van het mengsel. Keer ze na 5 minuten om en bak nog eens 5 minuten.
Laat de spinazie in delen slinken in olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng de mierikswortelcrème en de zure room onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.
Verdeel de aardappelpannenkoekjes over de borden. Schep er wat van de spinazie op. Verdeel er de zalm over en werk af met een toefje mierikswortelmayo en de bieslook.