- 700 gr bloemig aardappelen (ongeveer 7 grote stuks)
- 1 varkenskroontje voor vier personen (800 gr)
- 300 gr diepvrieserwten
- 1/2 savooikool
- 1 sjalot
- 2 dl bruine fond,
- 3 el graanmosterd
- enkele el olijfolie
- 100 gr boter
- 1 handvol dragonblaadjes
- peper en zout.
BEREIDINGSWIJZE
Maak de savooikool schoon en snijd in slierten.
Blancheer in licht gezouten water en spoel onder koud stromend water.
Zet aan de kant.
Schil de aardappelen gaar in licht gezouten water.
Gaar intussen ook de erwten.
Giet beiden af en pureer samen
Voeg 50 gr boter bij en kruid met peper en zout.
Kruid het varkenskroontje met peper en zout.
Schroei dicht langs alle zijden in een beetje boter en olijfolie.
Leg in een braadschaal
Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
Stoof voor het serveren de savooi even op in boter met een gesnipperde sjalot en gehakte dragon.
Serveer de puree met het varkenskroontje, de savooi en enkele lepels van de saus.