1 sjalot
2 teentjes look
3 puntpaprika’s
1 rood pepertje
4 tomaten
10 kerstomaten
1 el agavesiroop
Blaadjes salie en rozemarijn
4 el tomatenpassata
200 gr volkorentagliatelle
Olijfolie
Peper en zout
Voor de balletjes :
1 sjalot
1 teentje look
10 tal crackers (bv Tuc)
1 tl komijn
Enkele blaadjes fijngehakte salie
500 gr varkensgehakt
1 el olijfolie
Bereiding
Snijd de groentjes in grove stukken en doe ze samen in een grote ovenschaal.
Besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper, zout, agavesiroop, enkele blaadjes salie en enkele blaadjes tijm.
Plaats de schotel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Haal de groentjes uit de oven en doe ze in een blender.
Voeg de tomatenpassata toe en mix tot een gladde saus.
Maak nu de balletjes.
Verkruimel de crackers in een grote kom.
Voeg de rest van de ingrediënten voor de balletjes toe en meng onder mekaar. Rol er kleine balletjes van.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak er de balletjes goudbruin in.
Overgiet ze vervolgens met de saus.
Als de saus iets te dik is, kan je een scheutje water toevoegen.
Kook de tagliatelle gaar in gezouten water.
Meng deze vervolgens onder de saus.
Werk het gerecht af met enkele fijngehakte blaadjes salie.