800 gr krielaardappelen
8 tomaten
1 el gedroogde oregano
2 stengels selderij
1 citroen
1 teentje knoflook
200 gr yoghurt op z’n Grieks
20 gr basilicum
40 gr tuinkers
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kook de aardappelen 10 à 15 minuten in gezouten water, ze moeten maar net gaar zijn. Giet ze af en laat ze tot lauw afkoelen.
Plet elk aardappeltje met behulp van de bodem van een glas tot het nog ongeveer 1 cm dik is.
Leg ze op de bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout.
Rooster 15 à 20 minuten in de oven.
Halveer de tomaten horizontaal.
Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olie en kruid met peper, zout en de oregano. Rooster 10 à 15 minuten in de oven.
Hak de selderij grof.
Pers de citroen uit.
Pel en pers de knoflook.
Mix de yoghurt met het gehakte basilicum, 1 à 2 el citroensap en de knoflook tot een gladde saus.
Kruid met peper en zout.
Giet de helft van deze saus op de serveer schaal.
Schik er de tomaten, de aardappelen, de tuinkers en de selderij op, nappeer met de rest van de vinaigrette en serveer.