3 el rozijnen + extra
4 courgettes
500 gr kippengehakt
4 el pijnboompitten + extra
10 gr verse basilicum
1 el oregano
1 ei
40 gr geraspte parmezaan
30 gr paneermeel
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Week de rozijnen 5 minuten in water.
Was en snijd de courgettes in de lengte doormidden.
Schraap het vruchtvlees eruit met een lepel.
Kruid met peper en zout.
Meng het gehakt met de geweekte rozijnen, de pijnboompitten, basilicum en oregano, het losgeklopte ei, de parmezaan en het paneermeel.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de courgettes met het gehaktmengsel en schik ze op een bakplaat.
Bak 30 minuten in de oven, tot de courgettes gaar zijn.
Werk af met rozijnen en pijnboompitten.
Serveer met rijst, couscous of een fris slaatje.