12 scampi’s
1 rijpe mango
2 lente-uitjes
1 el olijfolie
Voor de dressing :
1 rode chilipeper
1 teentje knoflook
2 takjes munt + extra voor de afwerking
1 limoen
1 kl ahornsiroop
3 el olijfolie
Zout
Bereiding
Ontdooi en pel de scampi’s. Verwijder het darmkanaal, maar laat het staartje zitten.
Schil de mango en snij het vruchtvlees in fijne repen.
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn.
Maak de dressing :
maak het chilipepertje schoon en snipper het fijn zonder de zaadjes.
Pel en snipper de knoflook. Snij het munt fijn.
Pers het sap uit de limoen.
Meng de olijfolie met de ahornsiroop en het limoensap.
Meng er de chilipeper, de knoflook en de munt onder. Kruid de dressing met zout en meng ze onder de mango en de lente-uitjes.
Verhit de olie in de gourmetpannetjes en bak de scampi’s goudbruin.
Serveer ze met het mangoslaatje en werk ze af met de extra munt.
Extra groenten erbij? Snij een rode paprika in reepjes en wok ze kort met de scampi’s mee in het gourmetpannetje.