80 gr boter
200 gr speculoos
1 vanillestokje
150 gr rood fruit + om te serveren
150 gr suiker
400 gr plattekaas op kamertemperatuur
150 ml volle room
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de boter smelten.
Leg de speculoos in een diepvrieszak en plet tot kruimels met behulp van een deegrol. Meng de kruimels met de gesmolten boter en een snuifje zout.
Bekleed hiermee de bodem van een rechthoekige of ronde bakvorm die je hebt bekleed met bakpapier.
Bak 10 minuten in de oven, haal uit de oven en laat afkoelen.
Snij het vanillestokje in de lengte in tweeën en schraap er het merg uit.
Leg het fruit in een pannetje met 50 gr suiker, 2 el water, 1 snuifje zout en het vanillemerg. Breng gedurende 5 minuten langzaam aan de kook en laat afkoelen.
Meng er de kaas onder.
Voeg 100 gr suiker en 1 snuifje zout toe en meng nog 3 minuten.
Klop vervolgens de room goed stijf en spatel hem door het kaasmengsel.
Schep dit mengsel over de deegbodem en strijk glad.
Zet de gevulde vorm minstens 6 uur (of een nacht) in de koelkast.
Serveer gedecoreerd met verse rode vruchten.