3 pastinaken
150 ml zonnebloemolie
120 gr bruine suiker + 3 el
4 eieren
150 gr bloem
1 el gemberpoeder
2 el kaneelpoeder
5 el gembersiroop
200 gr verse kaas
Bereiding
Was 2 pastinaken en rasp ze of snij ze in heel kleine blokjes.
Meng ze met de zonnebloemolie, 120 gr bruine suiker, de eieren en de bloem.
Roer er het gemberpoeder en de kaneel onder.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in.
Bak het 1 uur in de oven.
Snij de derde pastinaak in stukjes.
Meng ze in een schaal met de gembersiroop en 1 el bruine suiker.
Zet dit mengsel 40 minuten mee in de oven, tot de pastinaak gekarameliseerd is.
Laat afkoelen.
Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen.
Meng de verse kaas met 2 el bruine suiker.
Decoreer de cake met dit glazuur en tot slot met de gekarameliseerde pastinaak.