70 gr pure chocolade (70 % cacao)
20 gr cacaopoeder
1 tl espressopoeder
3 el ahornsiroop
2 eieren
30 gr amandelmeel
100 gr ontpitte gehalveerde verse kersen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C.
Smelt de chocolade en 70 ml olijfolie au bain-marie.
Als de chocolade net gesmolten is, voeg je het cacao- en espressopoeder en de ahornsiroop toe.
Roer alles goed om en laat even afkoelen.
Splits de eieren.
Klop de eidooiers luchtig.
Klop de eiwitten apart op met een snuifje zout.
Meng de eidooiers onder de gesmolten chocolade.
Voeg het amandelmeel toe en roer goed om.
Voeg nu de eiwitten toe en roer alles heel voorzichtig tot een egaal beslag.
Giet in een bakvorm (16 x 13 cm) met bakpapier en duw de kersen in het beslag.
Bak ongeveer 20 minuten in de oven.