500 gr gekruid varkensgehakt
1 bloemkool
1 teentje knoflook
2 dikke takjes salie
450 gr geschilde en gekookte krieltjes
40 gr maiszetmeel
40 gr parmigiano
1 l volle melk
25 gr boter
1 gevogeltebouillonblokje
Peper en zout
Bereiding
Verdeel de bloemkool in grote roosjes en kook ze 15 minuten in een grote kookpot kokend gezouten water.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Snijd de krieltjes in 2.
Snijd de parmigiano in schilfers.
Meng het maiszetmeel met een beetje koude melk.
Breng de rest van de melk aan de kook met de boter, het verkruimelde bouillonblokje, 1 takje salie, het geperste teentje knoflook, peper en zout. Voeg het opgeloste maiszetmeel toe en laat al kloppend op een zacht vuurtje indikken.
Meng de saus en de uitgelekte bloemkool in een grote ovenschaal. Voeg de krieltjes toe en het vlees in kleine hapjes (of rol het tot balletjes). Bestrooi met de rest van de gehakte salie en de parmiginoschilfers. Bak 30 minuten goudbruin in de oven.
Dien heel warm op.